Skånes Idrottsledarstipendier 2017

Utdrag från Skåneidrottens hemsida:

Sparbanksstiftelserna i Skåne vill tillsammans med Skåneidrotten uppmärksamma alla idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Vi gör det genom att dela ut 200 stipendier och hylla de ideellt arbetande idrottsledarna med en galakväll i Lund.
Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under sin uppväxt med i en idrottsförening. Ledarna har därmed en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Temat för 2017 års Idrottsledarstipendier är Barnrättsperspektivet, som bygger på att barn- och ungdomsidrott ska utgå från varje individs uttalade intresse och behov. Lek, glädje och lust ska sättas i första rummet.

Utdrag från Landskrona Direkt:

När Skånes Idrottsledarstipendier delas ut för elfte året i rad till 200 ideella idrottsledare från skånska föreningslivet kommer fem ledare från Landskronaidrotten att belönas.
Camilla Forslund, Bangolfklubben Linjen, Per-Ola Johansson, Glumslövs FF, Gustav Hemström, BK Landora, Lexie Carlino, Häljarps Sportklubb samt Ali Kassem, Landskrona Karate Klubb, hyllas med stipendier för sina insatser inom barn- och ungdomsidrotten. Stipendierna är på 10 000 kronor vardera där stipendiaterna får 7 000 kronor för sina goda ledarinsatser och föreningar får 3 000 kronor för att vidareutveckla verksamheten på barn- och ungdomssidan.

Stort grattis Ali!
Denna utmärkelser är du väl värd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *